zondag 28 oktober 2012

Herfst

Hoewel ik ieder jaar moeite heb om afscheid te nemen van de zomer, kan de herfst adembenemend zijn.



Ochtend in Zuid-Limburg




 
 





 
Allerzielen
 
 
De herinnering aan wat was. De hoop op het nieuwe dat komen gaat.


 
 

Feestje

Het meenemen van piepschuim ballen en wol op vakantie kan leiden tot verrassingen.




zaterdag 27 oktober 2012

Herfstvakantie

Ook al is het herfstvakantie, spulletjes gaan mee om mijn handen bezig te houden.
Met wol, zijde, zeep en draad heb ik lange slierten gemaakt. Als ze uitgespoeld en gedroogd zijn, dan buig ik ze in bochten en stik er allelei glaskraaltjes op.




Uiteindelijk kunnen ze goed passend om de hals gebogen worden.

vrijdag 12 oktober 2012

Buideltasje

Van een lieve vriendin heb ik stukjes leer gekregen. De stukken zijn afkomstig uit stalenboeken. De fabrikanten sturen de winkeliers stalenboeken met de nieuwe collectie en de oude worden niet meer gebruikt.

Heerlijk, al die stukken.
Mijn zintuigen worden behoorlijk geprikkeld.
Mijn ogen genieten van de prachtige kleuren, mijn neus ruikt de geur en mijn handen voelen de stevigheid en zachtheid van het leer.

De stukken heb ik in stroken gesneden en ze aan elkaar genaaid. Op die manier ontstaat er een buideltje. Ik heb het tasje gevoerd en ben heel tevreden met het resultaat.



Ik heb er nog een sleutelhanger en een beursje in gemaakt.


donderdag 4 oktober 2012

Het heeft twee kanten

 
Ja, natuurlijk heeft ook een sjaal twee kanten, een voor- en een achterkant. Maar welke kant is de voorkant en welke is de achterkant???
 
Bij deze sjaals, mag ieder dat zelf bepalen: vandaag deze kant en morgen de andere.
 




 
 


















Aan de ene kant zit zijde en aan de andere kant heb ik naaldvlies meegevilt. Daar tussenin twee lagen lontwol in zelfde kleurstelling.

maandag 1 oktober 2012

De klos

In de zomervakantie toeren wij met onze caravan, maar van oktober tot april staat hij als een vakantiehuisje op een camping in Duitsland. Heerlijk om daar dan een weekend of een weekje naar toe te gaan, lekker even weg.
Dit weekend was het weer zover: de caravan werd naar Duitsland gebracht. En wat hebben we geboft met het weer, het was supermooi. We hebben heerlijk kunnen genieten van de warme zon.

Zondag was er een Trödelmarkt. We kregen een vakantiegevoel toen we rondslenterden over de zon- overgoten markt. Er werden veel leuke spulletjes aangeboden. En ik heb wat gescoord!!!
Een wasbord en verschillende grote en kleinere klossen met kant. Het kant is mooi, maar het was mij vooral om de klossen te doen. Houten klossen zie ik niet vaak meer, meestal wordt draad of kant om plastiek gewonden. Ik denk niet dat ze oud zijn, maar ik vind ze super en ben blij met ieder klos!!!