zondag 25 november 2012

Caroline is al vanaf dag één mijn grootste fan. Zij droeg mijn eerste zelfgemaakte kettingen van leer, was enthousiast over de gevilte hoofdbanden en vond de sjaals en tassen geweldig. En het staat haar allemaal fantastisch! Zij maakt overal reclame voor mij.

Afgelopen jaar is voor Caroline (en haar familie) heel zwaar geweest. Deze week is ze thuis gekomen en dit weekend heeft ze thuis haar verjaardag gevierd.

Als welkom-thuis- en verjaardagskado wilde ik een jas voor haar maken. Zij heeft voor de kleur paars gekozen.
Paarse chiffonzijde, 4 kleuren paarse Merino lontwol en 2 kleuren zijden vezels.

Ik vond het heel spannend, mijn eerste jas. Hij moest heel mooi worden, voor Caroline.

Omdat Caroline in een rolstoel zit, is het handig om het achterpand van de jas korter te maken dan het voorpand. Op die manier hoeft ze niet op lagen wol en vouwen te zitten, wat onaangenaam en lastig is.
Middenvoor heb ik aan iedere kant een extra driehoek ingezet om meer ruimte te creëren, zodat de jas goed sluit.


 
Wat voel ik me vereerd. Caroline draagt de jas en hij staat haar prachtig.
Caroline, jij bent prachtig!

 

dinsdag 20 november 2012

Sharit

Afgelopen weekend heb ik samen met Marga een twee-daagse workshop bijgewoond bij Dorie van Dijk in Nes aan de Amstel. Dorie heeft een geweldige ruimte waar iedereen voldoende plek had om te werken.
We kregen les van Charity van der Meer in het maken van een jurk. Charitys specialiteit is het maken van prachtige gevilte kleding, zowel voor alledaags gebruik als voor feesten. De jurken uit haar collectie vind ik prachtig en ik heb dan ook genoten van alle informatie en tips.

 

 
Nadat ieder bedacht had welke jurk zou worden gemaakt, kregen we uitleg van Charity hoe we onze maten moesten nemen en die te vertalen naar het patroon.



En dan aan de slag.


 
Ik kon me niet voorstellen dat deze lap een passende jurk zou worden.




 

 
Na 2 dagen heel hard werken, had iedereen haar jurkje af. Iedereen was aan het einde van de tweede dag moe, maar heel erg tevreden over het resultaat. Het grote exemplaar dat 1 uur eerder nog op de tafel lag, kromp tot een perfect zittend jurkje.
Dank je wel, Charity, voor het delen van je kennis.
Dank je wel, Dorie, voor de gastvrijheid en de heerlijke lunches.
Dank je wel, alle medecursisten, voor de gezelligheid en hulpvaardigheid.
 

woensdag 14 november 2012

Herfst-creatie(f)

Ieder jaar denk ik dat de herfst weer prachtiger is dan vorig jaar. Ik geniet van de kleuren en de zon. Zelfs de lucht ademt zuiver in. Wat een feest.
Om de herfst nog wat bewuster te beleven, ben ik bezig geweest met bladeren, zoals dat alleen in de herfst kan. Ik heb grote eikenbladeren geregen tot een krans en van gekleurde esdoornbladeren roosjes gevouwen.

 
De vogeltjes vinden op hun zoektocht naar voedsel het kaarsje op de veranda.


dinsdag 6 november 2012

Kunstmarkt Düren

Dit weekend heb ik een markt gehad in Düren, Duitsland. Gelukkig vindt mijn man het niet erg om mee te gaan en alle spulletjes uit te auto naar binnen te dragen.
Deze markt is klein, maar erg gezellig. Omdat ik er in het verleden al vaker ben geweest, worden de collega's goede bekenden en het is dan ook weer fijn een aantal van hen terug te zien.