dinsdag 20 november 2012

Sharit

Afgelopen weekend heb ik samen met Marga een twee-daagse workshop bijgewoond bij Dorie van Dijk in Nes aan de Amstel. Dorie heeft een geweldige ruimte waar iedereen voldoende plek had om te werken.
We kregen les van Charity van der Meer in het maken van een jurk. Charitys specialiteit is het maken van prachtige gevilte kleding, zowel voor alledaags gebruik als voor feesten. De jurken uit haar collectie vind ik prachtig en ik heb dan ook genoten van alle informatie en tips.

 

 
Nadat ieder bedacht had welke jurk zou worden gemaakt, kregen we uitleg van Charity hoe we onze maten moesten nemen en die te vertalen naar het patroon.En dan aan de slag.


 
Ik kon me niet voorstellen dat deze lap een passende jurk zou worden.
 

 
Na 2 dagen heel hard werken, had iedereen haar jurkje af. Iedereen was aan het einde van de tweede dag moe, maar heel erg tevreden over het resultaat. Het grote exemplaar dat 1 uur eerder nog op de tafel lag, kromp tot een perfect zittend jurkje.
Dank je wel, Charity, voor het delen van je kennis.
Dank je wel, Dorie, voor de gastvrijheid en de heerlijke lunches.
Dank je wel, alle medecursisten, voor de gezelligheid en hulpvaardigheid.
 

4 opmerkingen:

 1. Ik zei toch dat het een hele belevenis was en zo te lezen heb jij dat nu ook zo ervaren:0) Het is ontzettend intensief maar wat een leermomenten. En bij Dorie is het een heerlijke omgeving om te leren en te vilten. Je had een prachtige jurk gemaakt Mattie, en de andere deelnemers ook. Vond het wederom erg speciaal en ik houd je op de hoogte als er zich weer iets voordoet. Lieve groet,

  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mattie, wat een mooie jurk, oh zoiets is toch een droom om ooit nog zoiets te maken. Het lijkt me best wel moeilijk, maar wat leuk dat jullie dat saampjes hebben gedaan. Ook vind ik de foto's erg leuke en zo kan ik het mooi volgen wat jullie/jou aktiviteiten zijn.

  Lieve groetjes van Greetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat zullen jullie genoten hebben Mattie en je jurk is prachtig geworden............
  XXXm

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, ook al zo'n pracht jurk, prachtig en ongekent dat het uit een stuk is!!

  BeantwoordenVerwijderen