dinsdag 11 december 2012

Kaarten maken


Als je kerstkaarten wilt versturen dan wordt het tijd om erover na te denken of je ze wilt kopen of zelf wilt maken.

Onze jongste dochter vindt het leuk om af en toe te fröbelen en dan doe ik gezellig mee.
Ze zegt steeds dat ze niet creatief is en geen eigen ideetjes heeft, maar steeds als we bezig zijn dan komt de inspiratie vanzelf.

Tegenwoordig kun je digitaal de meest prachtige fotoboeken maken, maar toen dat nog niet was, heb ik alle vakantiefoto’s, bonnetjes en entreebewijzen ingeplakt en de pagina’s versierd met gemalen pastelkrijt.

Enkele weken geleden heb ik een demonstratie gezien in Asten van Diny Sprakel. Zij maakte de allerleukste kaarten met PanPastel.

De kleuren (misschien wel 80 verschillende) zitten in kleine doosjes en hebben pastelkrijt als basis, maar door een bewerking is het compactpoeder. Met een sponsje veeg je over het poeder en je verdeelt het krijt (dik of dun) op gewenste plekken op de kaart en/of envelop. Je kunt de kaart dan nog versieren met stempels.

Op de CreaDoe was Diny ook en ze gaf een kleine workshop in het gebruik van de pastels, zodat ik het zelf kon proberen. Leuke workshop was dat. Ik ben thuis meteen op zoek gegaan naar de pastelkrijtjes, zolang ik die nog heb, kan ik hiermee vooruit.

Ik heb wel kerststempels gekocht en VersaMark, hiermee kun je op het papier watermerken zetten en bij de Action heb ik dubbele blanco kaarten met envelop gekocht.


 

Dus, toen onze dochter kerstkaarten kwam maken, zijn we samen enkele uurtjes gezellig bezig geweest. 


 
En zie hier het resultaat.

 

6 opmerkingen:

 1. Leuk artikel, zeg! Het was inderdaad een hele leuke bezigheid! Met de materialen en tips van mam hebben we hele mooie kerstkaarten gemaakt!

  Bedankt mam!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Woow zeg die zien er super uit! Snap er alleen niets van wat je allemaal schrijft, ha,ha. Maar ze zijn prachtig geworden en wat gezellig zo samen met je dochter. gr.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die workshop was inderdaad erg leuk, maar wel een investering om alles zelf te kopen vond ik.
  Gezellig dat je dat samen met Dorieke hebt gedaan!
  Ik hoop dat ik ook zo'n mooie kaart krijg!!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het verhaal klinkt misschien ingewikkelder dan het in werkelijkheid is.
  Ik heb met de vijzel pastelkrijtjes gemalen en dat werkt bijna hetzelfde als de doosjes van PanPastel, alleen maak ik nu wat meer rommel en worden mijn vingers viezer.
  Helaas heeft Dorieke deze kaarten meegenomen om te versturen. Maar ik zal beslist vaker kaarten maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mattie, wat ziet dat er gezellig uit, toevallig heb ik ook net van die stempels gekocht. Dat werkt hartstikke goed en het resultaat is erg mooi. Ik heb ook heel veel kerstkaarten zelf gemaakt, maar helaas kom ik er nog te kort, maar ik stop nu met produceren. De tijd gaat zo snel.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben zo'n mooie kaart gekregen. met dit verhaal nog specialer

  BeantwoordenVerwijderen